Hyvää naistenpäivää!

Susanna Wesley, Catherine Booth, Äiti Gavrilia, Elina Hirvonen. Kaikki he ovat taivaallisia, tavallisia naisia ja ovat merkittävästi vaikuttaneet Kristuksen kirkossa.
Susanna Wesley oli metodistikirkon perustajan John Wesleyn äiti. Lapsuudessaan Susanna halusi noudattaa kaikkia käskyjä ja näin hankkia itse itselleen pelastusksen. Jyrkkien sääntöjen noudattaminen ei kuitenkaan tuonut sisäistä varmuutta. Susanna oli osallistunut ehtoolliseen tuhansia kertoa, mutta yhtäkkiä sanat ”Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen veri, sinunkin edestäsi vuodatettu…” iskeytyivät Susannan sydämeen. Vihdoin hän ymmärsi, että pelastusta ei voi teoin hankkia vaan se on lahjaa.

Pelastusarmeijan perustajan puoliso Catherina Booth oli nuoruudessaan myös hyvin jyrkkä kilvoittelussaan, pelastus liittyi nuoren tytön ajatuksissa oikein tekemiseen. Kun Catherine joutui onnettomuuteen, hän kävi sisäistä kamppailua pelastusvarmuudesta. Tutun virren sanat: ”Oi autuutta, Luojani, saan olla sun sekä varmasti tietää: nyt Jeesus on mun” sanat iskivät salaman lailla. Tuota pelastussanomaa Catherine julisti miehensä rinnalla koko loppuelämänsä.
Jumala ei katso ikää kutsuessaan työhön. Äiti Gavrilian työ Jumalan juoksutyttönä alkoi hänen ollessaan jo 56-vuotias. Tämä ortodoksinen hengennainen painotti Jumalan tahdon odottamista. Äiti Gavrilian mukaan väkivalta, alistaminen, pakottaminen jne nousevat ihmiset halusta saada oma tahto läpi. Tahdot taistelevat. Äiti Gavrilian kehotti odottamaan Jumalan tahtoa. Kun huomaat, että Jumala on sulkenut ovet, älä itsepintaisesti pysy omassa suunnitelmassasi, vaan rukoile ja suostu Jumalan tahtoon.

Elina Hirvonen oli ensimmäisen valkoinen nainen, joka sai Kongon evankelisen kirkon pappisvihkimyksen. Kongossa useita vuosia lähetystyössä ollut Elina pyysi naistenpäivän tapahtumaa varten alueen seurakunnilta tukea tapahtumalle, mutta kukaan ei uskonut naisten tulevan paikalle. Lopulta ulkoilmatila löytyi leprasiirtolan pihalta ja naisia tuli paikalle yli 800. Jumala vastasi hiljaiseen rukoukseen.

Naiset ovat vaikuttaneet kristinuskossa sen alkuhetkestä lähtien. Raamattu mainitsee muiden muassa Magdalan Marian, Klopaksen Marian, apostoli Junian, Paavalin työtoverit Euodikean ja Syntyken sekä tietysti suurimpana Äiti Marian. Jokaisella heistä on ollut suuri merkitys kristinuskon eteenpäin menemisessä. Jokainen heistä on suostunut Jumalan kutsuun.

Toivon, että tänä naisten päivänä naisille annetaan ruusujen kera arvostus heidän työstään Jumalan valtakunnassa. He ovat opettaneet meille uskon lahjasta, Jumalan tahdon odottamisesta ja rukouksen voimasta. Kiitos teille kaikille siitä, että olette vastanneet Jumalan kutsuun.

Marian kiitosvirrestä:
Minun sieluni ylistää Herran suuruutta,
minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani,
sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa.